top of page
Jullie trouwbloemen voor altijd bewaren.

Een stukje van jullie dag meenemen, de rest van jullie leven in.

Onderstaande foto gemaakt door Lena Koopman

Een proces van geduld, nauwkeurigheid en liefde

Het proces van bloem tot kunstwerk is er eentje van veel tijd, geduld en liefde. Een belangrijk onderdeel ervan zijn verse bloemen. Hoe verser, hoe beter en hoe mooier ze te persen en bewaren zijn. Het is daarom belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk na de bruiloft bij mij terecht komen. Dit is altijd de eerste stap.

Ik maak de bloemen schoon en pers ik ze heel nauwkeurig. Dit is een natuurlijk proces en de bloemen nemen hun tijd om te drogen. Tussendoor check ik een paar keer om te zien of het goed met ze gaat. Na een paar weken neem ik nog een keer contact met je op, om het te hebben over je wensen.

Als de bloemen na een paar weken uit de persen mogen, maak ik de kunstwerken. En ik lijst ze voor ze in, als je dat wil. 

Het proces duurt in totaal ongeveer 10-14 weken. Soms meer, soms minder. Is er een speciale datum waarop je het zou willen ontvangen? Vraag het me gerust, ik denk heel graag met je mee. 

Studio Ammi en studio papier zijkant.jpg

De bloemen hebben hun eerste waardevolle doel gediend, maar zijn daarna misschien wel van nóg meer waarde.

Jullie trouwdag, de dag waarop jullie de liefde vieren en jullie verbinding eren. Bloemen spelen daar vaak een grote rol in. In je bruidsboeket, en vaak ook in de aankleding. Heel waardevol, ook in letterlijke zin.

Het voelt ontzettend zonde om al die bloemen en al dat werk zomaar weg te gooien. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ze kunnen zelfs nóg waardevoller zijn na die dag. Ik pers ze voor je en maak er een serie kunstwerken van, die symbool staan voor jullie liefde en verbinding. Zo neem je ze letterlijk mee de rest van jullie leven in, als een tastbare herinnering in jullie huis. Geen foto of cliché, maar iets waarvan jullie de waarde kennen.

serie collages geperste bloemen.jpg
Tip om je bloemen zo vers mogelijk te houden: zet je bruidsboeket tijdens de bruiloft zo vaak mogelijk terug in het water. Het liefst op een koele plek. En gebruik een tweede boeket om te gooien!
rouwbloemen collages .jpg

Het geheime ingrediënt

Na ongeveer zes tot acht weken drogen mogen de bloemen uit de persen. Altijd een magisch moment, mijn favoriete onderdeel in het proces. De blaadjes zijn nu plat, zo dun als papier en hebben prachtige kleuren. Ze zien er anders uit dan toen ze vers waren.

Ze zijn getransformeerd en een nieuwe fase in gegaan, net als jullie.

Als ik een collage maak, leg ik alle bloemen en bladeren uitgespreid om me heen. Ik kijk naar de kleuren, zie wat ze nodig hebben om zo goed mogelijk tot hun recht te komen en het allerbelangrijkste: ik denk aan de mensen achter de bloemen, aan het verhaal dat erbij hoort. Dat is een gevoel, en ook meteen het geheime ingrediënt van het kunstwerk.

Het werk is altijd gemaakt op basis van mijn intuïtie gecombineerd met jullie verhaal. Dit is ook de reden dat ik je tussendoor geen foto toestuur van het eindresultaat: die zie je pas als je het werk ontvangen hebt. Dán kun je het namelijk voelen en dat zorgt er ook voor dat het bij je past. Dat beloof ik.

Untitled_Artwork.png

Als je kiest voor de geperste bloemkunst, krijg je een heel persoonlijke serie kunstwerken, gemaakt van handgeschept katoenpapier, gerecycled papier, echt bladgoud en de geperste bloemen. Duurzaam en uniek. Gemaakt met veel kennis, liefde, en aandacht voor jou en de bloemen. Je krijgt er een tastbare herinnering voor terug.

Een bijzondere, subtiele en esthetisch mooie manier om jullie dag en liefde te herinneren, zonder dat het meteen een foto is.

Prijzen

bloempitjes achtergrond_edited.png

Voor jullie samen

Dit is een goede keuze als jullie de collages aan jullie zelf cadeau willen geven. 

 

Ik maak 2-4 collages voor jullie, afhankelijk van het formaat. Hierdoor ontstaat er een kleine serie. Allemaal anders, maar heel goed passend bij elkaar. 

vanaf €295,- incl BTW

Om te delen

Wil je niet alleen een kleine serie collages voor jullie zelf, maar ook een mooi aandenken geven aan vrienden of familie? 

 

Ik maak 8-10 collages voor jullie, afhankelijk van het formaat. De collages zijn allemaal anders, maar altijd één grote serie. Ze passen bij elkaar. Zelfs opgesplitst zijn ze nog met elkaar verbonden. 

 vanaf €375,- incl BTW

De aanbetaling aan het begin van het proces is €100,-

'' De gouden stipjes in mijn collages staan voor lichtpuntjes. Ze vallen niet meteen op, maar ze zijn er altijd.''
kraftpapier achtergrond.jpg

Voel je dat dit iets voor jullie is? Ik wil je zo graag leren kennen!

bottom of page