top of page
Mijn verhaal

Wat fijn dat je mij en mijn werk beter wil leren kennen.

Ik neem je mee in mijn verhaal.

Hoi, ik ben Annemarie, een empatische maker

Als de mensen dichtbij me mij zouden moeten omschrijven, dan zouden ze vooral de woorden creatief en empatisch gebruiken, en lang dacht ik dat dat twee losstaande eigenschappen van me waren. Tot ik erachter kwam dat ze voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Creativiteit is iets wat helemaal met mij en mijn persoonlijkheid verweven is. Het is de manier waarop ik me oplaad en waarop ik me uitdruk. Ik 'maak' al heel mijn leven, op allerlei manieren. Je kunt het eigenlijk wel mijn taal noemen. Toch voelde dat 'maken' soms een beetje leeg. 

Tót ik besefte dat de dingen die ik maak een expressie zijn van wat ik voel en denk. Een gevoel zichtbaar gemaakt. En dit kan ik ook voor anderen doen. Door mijn grote inlevingsvermogen en door echt naar mensen te luisteren, zonder oordeel, kan ik ook zichtbaar maken wat een ánder voelt. Als ik met mijn gevoel en intuïtie 'maak', voelt het ineens allesbehalve leeg. 

Ondertussen heb ik van al mijn liefdes en eigenschappen mijn werk gemaakt. Een beetje bloemist, een beetje schatzoeker, een luisterend oor en heel veel beeldmaker. Studio Ammi is heel veel van wat ik ben.

Foto gemaakt door Fanny van Poppel 

Foto kleine ammi 2.jpg

En dit is Ammie, een kleine vrolijke creatieveling 

Ammi, mijn nichtjes noemden me liefkozend zo, toen we klein waren.

Het was mijn bijnaam als kind.


‘Studio Ammi’ staat voor het gevoelige en vrolijke meisje in mij die altijd deed wat ze leuk vond, droeg wat ze zelf mooi vond ('mama, ik wil graag een paars met rode prinsessenjurk aan met mijn verjaardag') en die lekker eigenwijs maar ook voorzichtig haar eigen plan trok. 

Later kwam ik erachter dat 'Ammi Majus' ook een bloem is. 

Over hoe het begon met mijn oma's bloemen

Mijn lieve, overbezorgde oma. Oma was een grappenmaker met een olifantengeheugen. Ze was naast een beetje een mopperkont ook heel gul. En als ik aan oma denk, denk ik vooral ook aan hoe gek ze was op alles wat bloeit en leeft. Vroeger had ze een prachtige tuin en later een kamer vol met bloemen en plantjes. Mijn liefde voor bloemen en planten heb ik niet van een vreemde.

Toen oma overleed mocht ik haar kaart en bidprentje maken. Ik vond het heel fijn om nog een laatste ding voor haar te kunnen doen: haar het mooiste kaartje ooit geven. Er kwamen bloemen op natuurlijk, en ik besefte op dat moment ineens hoe mooi de bloemen die ik al een tijdje zomaar perste, bij dit moment pasten. Het persen van bloemen kreeg ineens een extra laag. Ik zag hoe mooi ze het cyclus van het leven weergeven, en de liefde voor de natuur. Ik perste toen ook een paar bloemen uit oma's rouwboeket en bewaarde die. Op dat moment nog niet klaar om er iets mee te doen, maar een zaadje in mijn hoofd was daarmee wel gepland.

In de maanden daarna kwamen de geperste bloemen steeds weer op mijn pad, en toen ik oma's oude ring kreeg en ineens zag dat die de vorm van een bloem had, wist ik wat ik zou gaan doen.

Foto plukken.jpg

Foto gemaakt door Fanny van Poppel 

Met een collage maak ik een gevoel zichtbaar.
Door mijn grote inlevingsvermogen en door echt naar mensen te luisteren, zonder oordeel, kan ik ook zichtbaar maken wat een ánder voelt.

bloemen knippen_edited.jpg

Verbinding en liefde die als een vuurtje steeds een beetje groter worden

Ik zet mijn visuele taal in voor wat ik belangrijk vind. Ik geloof namelijk dat de wereld veel meer warmte, zachtheid  en verbinding kan gebruiken. Jezelf mogen zijn, elkaar écht zien. Niet oordelen maar luisteren.

 Verbinding en liefde die als een vuurtje steeds een beetje groter worden.

Dát hebben we nodig. En daar 'maak' ik voor.

Ik zet mijn creativiteit dus het liefst in als gereedschap om mensen met elkaar en zichzelf te verbinden. Met heel veel liefde en al mijn aandacht. En wat ik maak komt altijd vanuit mezelf, jouw verhaal en dat geloof in verbinding. Met een gouden randje. Of in het geval van mijn collages: een (blad)gouden stipje.

bloempitjes achtergrond_edited.png

Foto gemaakt door Fanny van Poppel

Foto gemaakt door Fanny van Poppel 

Ben je enthousiast? Ik hoor heel graag jouw verhaal.

Zullen we kennis maken? 

bottom of page