top of page
Afscheidsbloemen om voor altijd te bewaren 

Hoe mooi zou het zijn om een van de laatste cadeau's die je aan jouw naaste kon geven, de afscheidsbloemen, te kunnen bewaren. Door ze te persen hoeven ze niet te verwelken. 

Onderstaande foto gemaakt door Lena Koopman

Ogen Annemarie Vissers.jpg
Voorkant.png
bloemen 1.png

Een proces van geduld, nauwkeurigheid en liefde

Het proces van bloem tot kunstwerk is er eentje van veel tijd, geduld en liefde. Een belangrijk onderdeel ervan zijn verse bloemen. Hoe verser, hoe beter en hoe mooier ze te persen en bewaren zijn. Het is daarom belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk na de uitvaart bij mij terecht komen. Dit is altijd de eerste stap.

Ik maak de bloemen schoon en pers ik ze heel nauwkeurig. Dit is een natuurlijk proces en de bloemen nemen hun tijd om te drogen. Tussendoor check ik een paar keer om te zien of het goed met ze gaat en na een paar weken neem ik nog een keer contact met je op, om het te hebben over je wensen.

Als de bloemen na een paar weken uit de persen mogen, maak ik de kunstwerken. En ik lijst ze voor ze in, als je dat wil. 

Het proces duurt in totaal ongeveer 10-14 weken. Soms meer, soms minder. Is er een speciale datum waarop je het zou willen ontvangen? Vraag het me gerust, ik denk heel graag met je mee. 

Jij gaat een andere fase in en de bloemen gaan dat ook. Dezelfde liefde in een andere vorm.

Ze zeggen wel eens dat iemand verliezen niet per se loslaten, maar vooral anders vasthouden is. Dat de liefde er nog steeds is, maar een andere vorm krijgt. Met bloemen is het eigenlijk net zo. Door ze te persen hoeven ze niet weggegooid te worden en blijven ze bestaan, maar in een andere vorm. 

Door mij kunst van de rouwbloemen te laten maken, symboliseer je precies dat. En misschien ben je er nu nog niet aan toe om een tastbare herinnering in je huis te hangen, maar dat het er ís, is al fijn.

collages met goud.jpg
rouwcollages in interieur.jpg

Het geheime ingrediënt

Na ongeveer zes tot acht weken drogen mogen de bloemen uit de persen. Altijd een magisch moment, mijn favoriete onderdeel in het proces. De blaadjes zijn nu plat, zo dun als papier en hebben prachtige kleuren. Ze zien er anders uit dan toen ze vers waren.

Ze zijn getransformeerd en een nieuwe fase in gegaan, net als jullie.

Als ik een collage maak, leg ik alle bloemen en bladeren uitgespreid om me heen. Ik kijk naar de kleuren, zie wat ze nodig hebben om zo goed mogelijk tot hun recht te komen en het allerbelangrijkste: ik denk aan de mensen achter de bloemen, aan het verhaal dat erbij hoort. Dat is een gevoel, en ook meteen het geheime ingrediënt van het kunstwerk.

Het werk is altijd gemaakt op basis van mijn intuïtie gecombineerd met jullie verhaal. Dit is ook de reden dat ik je tussendoor geen foto toestuur van het eindresultaat: die zie je pas als je het werk ontvangen hebt. Dán kun je het namelijk voelen en dat zorgt er ook voor dat het bij je past. Dat beloof ik.

Untitled_Artwork.png

Als je kiest voor geperste bloemkunst, krijg je een heel persoonlijke serie kunstwerken, gemaakt van duurzaam handgeschept katoenpapier, gerecycled papier, echt bladgoud en de geperste bloemen. Duurzaam en uniek. Gemaakt met veel kennis, liefde, en aandacht voor jou en de bloemen. Je krijgt een tastbare herinnering van me terug. Een bijzondere, subtiele en esthetisch mooie manier om aan jouw dierbare te denken in huis, zonder dat het meteen een foto of voorwerp is. 

Prijzen

bloempitjes achtergrond_edited.png

Voor jou

Dit is een goede keuze als de bloemencollages bedoeld zijn voor één of twee personen of families.

 

Ik maak 2-4 collages voor jullie, afhankelijk van het formaat. Hierdoor ontstaat er een kleine serie. Allemaal anders, maar heel goed passend bij elkaar. 

vanaf €295,- incl BTW

Om te delen

Dit is een goede keuze als je de bloemencollages wil delen met een familie of groep vrienden.

 

Ik maak 8-10 collages voor jullie, afhankelijk van het formaat. Hierdoor ontstaat er een serie. Allemaal anders, maar heel goed passend bij elkaar. Zo heeft iedereen een klein deel van een groter geheel.

 

 vanaf €375,- incl BTW

De aanbetaling aan het begin van het proces is €100,-

''We kunnen het absoluut aanraden om met Annemarie samen te werken. Of het nou over geluk, liefde of rouw gaat, ze weet er iets moois van te maken met de aandacht voor zowel het creatieve als persoonlijke die het nodig heeft.''
bloempitjes achtergrond_edited.png

Heb jij bijzondere bloemen die je graag wil bewaren? Een dierbare tuin vastleggen? Of wil je een bijzonder geboortekaartje laten maken? Er is zo veel mogelijk.

bottom of page